fredag 15 oktober 2010

Vita käppens dag

Idag samlades en skara synskadade  och representanter från kommunen, på parkeringsdäcket vid Fyren.
Kommunens representanter fick bära glasögon som var designade så de visade olika synfel/svagheter som finns. Från nästan blind och mer eller mindre dåligt synfält.
Det var något som jag inte skulle vilja utsätta mej för så det var modiga män och kvinnor som genomförde detta, tycker jag. Det är ju också bra att de som ska sköta kommunens gator mm får känna på alla svårigheter som en synskadad har.
Det var en och en halv timmes trevligt umgänge med många aha-upplevelser mm för kommunens folk.

I morgon ska jag besöka farmors lilltroll. Ja, även hennes mamma och pappa förståss.

Jag hann även med en liten stund med mormors gopojken idag.


Måste visa


Framsidan
 min fina skjorta i järvsösöm. Jag sydde den i miten av 80-talet. Jag har börjat använda den nu igen efter att den hängt i garderoben några år.

ryggenGRATTIS

Tord, säjer jag idag. Det är min måg som fyller 50 år idag och i morgon bjuder han till fest. Då drar vi, släkt och vänner, iväg och ser till att han blir ordentligt firad.

I dag ska jag gå med min synskadade väninna och vara, med alla beslutande organ, ute och gå på gatorna här hemma. De beslutande organen (personerna) får gå med blindkäppar och speciella glasögon för att få en uppfattning om hur svårt det är för synskadade med alla hinder och ojämna trottoarer mm mm mm. Jag märker ju hur vi normalt seende inte tänker på alla dessa "fallgropar" som finns, vi väjer ju automatiskt för sk trottoarpratare t ex. De som är synskadade ser inte såna utan käppen ska tala om för dem om det finns hinder i vägen.
Ska bli spännande att vara med idag och se hur det fungerar.

onsdag 13 oktober 2010

Har plattat till mej

idag. Köpt platt TV alltså. En liten en för jag tittar så sällan och bara när jag är ensam.
Nu ska jag bara göra mej av med det där stora schabraket jag har så kanske jag kan möblera om lite och få det lite mysigt inför vintern.
Promenader blir det varje dag. Grannen och jag har börjat få in en rutin nu. Frisk luft är ju bara nyttigt och att sen röra på sej är ju ännu bättre.
Funderar lite runt gymnastiska övning också. Vi har ju vår föreningslokal som vi kan använda så......Ska få mogna lite bara så blir det säkert nåt bra sen.
Hoppas ni alla haft en bra dag, det har jag haft och i morgon är en ny dag med nya möjligheter.
Nu blir det sticka av.

Fridens

tisdag 12 oktober 2010

Har varit

två stickcafeér (?) idag, ett på museét och ett på Facebook. Kul.
Jag kör med pulsvärmare nu och när de är klara blir det benvärmare. Bilder kommer så småningom.

Nu blir det Glada Hudik Teatern i New York  TV 1  kl 21.00

måndag 11 oktober 2010

Det blev två

promenader idag. Kameran var med och bl a blev det bilder på gamla byggnader i Hudik. Här är en detaljbild från en förrådsbyggnad på Varvet.
Annars har det inte hänt något annat än vad som vanligt brukar hända, mat, stickning lite städning osv.
I morgon, tisdag, är det Stickaträff igen men först en promenad med Margit.

Ha de gott

söndag 10 oktober 2010

En händelserik dag

i dag. Kl 11.00 var jag i kyrkan med min yngsta och hennes son. Lilla A har ju fyllt 6 år och blev , i brev, bjuden att komma till kyrkan och få ett ex av barnens bibel. Det ville lille A så vi gick dit. Mormor är stolt för han skötte sej jättebra i kyrkan. När det var dags att hämta bibeln var han först framme, inte blyg alls.

Efter att jag kommit hem från kyrkan blev det kolonin. Minstingen har hjälpt mej att vintra där. Fanns ju lite att ta reda på och vissa saker som ska täckas över mm mm. Sommarens sista salladsskörd blev det också. Mycket kryddor att ta hem och torka. Nu blir det lite mer handarbete gjort då jag inte behöver till kolonin och greja.

Hoppas ni alla haft en fin helg. I morgon är en ny dag med nya möjligheter.