torsdag 18 augusti 2011

Mysig dag i dag

Började med en mysig morgon i Långsjön hos Ragnhild och Åke, båttur över till Mia och Håkan på frukost vid 09.00-tiden. Nybakat bröd, myskankägg, smoothies, kaffe, egenodlade tomater mm mm mm
När vi satt där i "glashuset" började det regna. Kom någon skur men uppehåll när vi åkte tillbaka till Ragnhild och Åkes stuga.
En skön stund där innan jag drog iväg hem.
Åkte och handlade sen till minstingen och fick träffa mormors gofisen. Hämtade samtidigt strömming som låg i frysen och bingolotterna med vinst på. Kul när barna kan spela Bingo åt mej för jag har inte TV4+.

Vann 100 kr så...............
Nu är det snart dags för zzzzzzzzzzzznarkofagen för jag är ordentligt trött eftersom jag inte legat i min egen säng i natt som var.

I morgon, fredag, hoppas jag att vädrets makter är nådiga och låter mej vistas på kolonin utan regn.

Nu ska jag faktiskt sticka lite innan jag intar horisontalläge mellan lakanen.

onsdag 17 augusti 2011

I dag, onsdag

åker jag till Långsjön och hälsar på. Vi ska ha en myskväll med god mat och dryck och är vattnet varmt blir det säkert ett dopp också.
Vädret visar sej från sin bästa sida så........
Ha en fin dag allesammans

tisdag 16 augusti 2011

Regnet

de bara öser ner............
En kojdag till. Blir lite gjort här hemma och även stickningen åker fram emellanåt.
Blir besök på museet idag på em. Stickaträff mellan 13.00-16.00. Kul att se hur många som kommer en dag som denna då det, just nu, vräker ner. Ska plocka fram senaste näversjalen och fotsätta på den,

Tvåtrådigt ullgarn färgat i mikron med karamellfärg
Den blir väldigt vacker i skiftningarna. Kameran ger inte absolut rätt färg men man anar ju.

Ha en bra dag allesammans


måndag 15 augusti 2011

Regn

så nu blir det en kojdag med lite städning och naturligtvis lite stickning.
Det är inte ofta jag har tid att sitta och sticka under sommaren eftersom kolonin tar mesta tiden. Är man ensam om hela lotten tar det sin rundliga tid att hålla den i någorlunda ogräsfritt skick. Det är ju inte bara en gräsmatta med några små odlingsplättar, det är kanter mot grannarna som ska hållas rena och snygga, ogräs i gångar och grönsaksland mm mm, det finns inte många stunder av stillasittande.
Jag har svårt för att sitta i solen och sticka också så det ger sej själv. När jag kommer hem är mina händer svullna och vill ingenting så det blir väldigt lite då också. Men idag ska jag försöka ha en skön handarbetsstund i favoritfåtöljen.