fredag 20 maj 2011

Soligt och rätt varmt

Grillspett??
så idag blir det besök på kolonin. Fick hjälp med jordsäckar i går så det ska bli lite plantering i krukor. Ska ju ta det lungt ett tag till så det inte blir bråck i såret.

Har några liljelökar som ska sättas också och ogräs att ta bort finns det ju alltid. Söndag em får jag hjälp med lite grävning och krattning så jag kan sätta mina tidigpotatisar.  Rätt kallt i jorden ännu men jag har ordnat till så jag har varma bänkar där blomkål och kålrot ska sättas. Fiberduk är en fantastisk uppfinning när något ska skyddas från kyla och skadeinsekter.

tisdag 17 maj 2011

Kristians i Delso

vi var ca 17 personer ur Sticka som åkte till Delsbo och Kristians gård.
Där möttes vi av ett enormt bräkande. Tackor och lamm om vartannat. Lammen lät som de grät ibland. Snacka om att man är okunnig !!??  hahahaha  
Det var en skön upplevelse att få se och höra hur allt går runt. Jenny var en inspirerande berätterska om hur de började och hur det är i dag.
Vi serverades (till självkostnadspris) smörgåsar med olika lammprodukter på och till detta kaffe eller te.
Undertecknad, icke varande älskare av lammkött, blev omvänd!
Det smakar inte alls ull!!!!!

Vi, många av oss, inhandlade garn som kommer från fåren och allt som sker, sker i Hälsingland. Klippning på gården, slakt i Friggesund, skinnberedning i Bobygden (Delsbo) och garnspinneri i Kilafors.

Ja, jag vet att jag är söt
Snacka om vem som är vackrast !!!!
Heja Hälsingland!!!!!!

måndag 16 maj 2011

Här händer inte mycket

just nu. Måste ju hålla mej så lugn ännu nån vecka. Självklart stickar jag men har inget som jag kan visa upp ännu. Köpte ju garn i Forsa och har börjat på en sjal i dominostickning men det är ju inget att titta på när det bara är en rad av rutor.
Köpte garn till sockor också men de har jag inte börjat på ännu.

Var ner till kolonin och kollade idag. Jösses så blött det är. Mer regn kom det i kväll också och mer ska komma så jag har ju tur också på sätt och vis .....att jag inte får jobba mernar jag.

Nåja, tids nog får jag fullt upp med att rensa ogräs och se till att allt kommer på plats och då blir det inte mycket sticka inte.

I morgon ska Stickorna besöka Christian´s i Delsbo. Vi blir 17 personer som åker dit och får lite information och även möjlighet att handla lite. Ska bli intressant.