lördag 30 januari 2010

Dotra mi

och hennes kompisar ville ha en stickkurs så...........Vi träffades lördag 30 jan 2010 på Rönnstigen 1 i Hudik.
Det som förundrar mej är att inte skolan lär ut det mest vanliga i stickkonsten. Eller beror det på hur slöjdläraren är engagerad och vill få gehör för sin kunskap??
I alla fall........intresset var........VILL LÄRA MEJ............vad kan man som lekman och i detta fall lärare mer begära..?????


Lars.....som aldrig någonsin stickat en maska......han klarade av att sticka några varv räta maskor innan han och sambon måste bryta upp eftersom de hade annat inbokat. Lars kommer åter. Min utmaning när det gäller Lars..han är vänsterhänt så jag visade honom med att sticka från vänster!!!! Gissa om jag är stolt över att kunna göra så!!!!

Jessica som hunnit sticka en pulsvärmare hann också börja på benvärmare med 2 aviga och 2 räta på strumpstickor (=4+1sticka) Toppen!

2 kommentarer:

 1. Va kul med en stickkurs. Jättebra att dra igång en sån för det finns ju tydligen många som vill lära sig. Jag tycker också att det är dåligt att inte slöjden i skolan försöker få fler intresserade av handarbete - inte bara att sy. Lärarna i textilslöjd bör väl ändå ha en så bred kunskap så de kan låta eleverna testa olika sätt att "tillverka" alster. Inte alla trivs vid en symaskin och vi behöver försöka bibehålla de handarbeten som finns och föra dem vidare.
  Tur det finns såna eldsjälar som du!
  Kram.

  SvaraRadera
 2. Vad bra. Det är verkligen ett lovvärt initiativ. Det är inte alltid man är mogen för att lära sig några hantverk när man har slöjd i skolan. Man har mycket annat i huvudet, också. Det är tur att man får chansen att komma igen Jag har nog haft några av dessa på KomVux också.
  Det är aldrig för sent...

  SvaraRadera